21.12.2012 Cuma günü,Prof.Dr.Bilal Eryılmaz hocamız ile gerçekleştirdiğimiz ''Devlet yönetimi ve etik'' başlıklı sohbetin ana esasları etiğin devlet ve insan hayatı üzerindeki uygulamalarıydı.
Bilal hoca etiğin tanımını yaparken ''toplumun olumsuz tepki vermediği bir olayın,etik olabileceğini söyledi.
İnsan hayatını ; iç hayat,özel hayat ve kamu hayatı diye 3'e ayıran Bilal hoca iç hayatımız özel hayatımızı,özel hayatımız da kamu hayatımızı etkiler dedi.Hocamız ahlak ve etiğin farklı şeyler olduğunu,etiğin evrensel olabileceğini ancak ahlakın ulusal ya da yerel olduğunu savundu.
Bundan başka,iktisatta ahlakın ne kadar önemli olduğunu belirtmek için de,Adam Smith'in aynı zamanda bir ahlakçı olduğunu ,20 yy.ın başında Keynes'in iktisadi politikayı ahlaktan sıyırmak gerektiği düşüncesinin,1970'lerde ne kadar yanlış bir düşünce olduğunun anlaşıldığını örnek gösterdi.
''Toplumlar bir günde bozulmaz,bir günde de düzelmez.'',''Batı'da eşitlik biz de adalet çok önemlidir'',''Camilerde artık iktisadi ahlaktan hiç bahsedilmiyor.'',''Karanlığı lanetlemektense bir mum yakmak evladır.'' gibi sözler de sohbetin diğer çarpıcı sözlerindendi.