İstanbul Türk Ocağı Gençlik Kollarının bu sene her ay periyodik olarak düzenleyeceği gençlik sempozyumlarının üçüncüsü “Türk Dünyasında Kadın” 29 Aralık Pazar günü 12.30’da İstanbul Türk Ocağı Gençlik Kolları Başkanı Barış Onur SARGIN’ın açılış konuşmasıyla başladı. Açılış konuşmasının ardından ilk oturumun başkanı Betül KARAVELİOĞLU tarafından yönetilmek üzere başladı. Birinci oturumun ilk konuşmacısı Anadolu Fakültesi İletişim Bilimleri Fakültesi mezunu Murat MUSLU "Türkiye'de Kadının Statüsü ve Toplumsal Cinsiyet" konulu sunumunu yaptı. Murat MUSLU, "Baba Beni Okula Gönder" ve "Kardelenler" gibi kampanyalar artırılması gerektiğini vurguladı. Murat MUSLU konuşmasını Hacı  Bektaş Veli'nin "Bizim nazarimizda kadin erkek farkı yok. Eksiklik ve noksanlık senin görüşlerinde" sözleriyle bitirdi. İkinci konuşmacı, İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü Doktora Öğrencisi Dilek AKGÜMÜŞ "Osmanlı'dan Cumhuriyet'e Siyasi Hayatımızda Kadın" başlıklı tebliğini sundu. Dilek AKGÜMÜŞ, Birinci Meclis döneminde kadının oy hakkının gündeme gelmesinin bile tepki çektiğini ve Hilmi Tunalı’nın bu tepkilere karşı çıkıp, vekillere annelerinizin kaderine tepki veriyorsunuz dediğini vurguladı. Dilek AKGÜMÜŞ’ün  sunumunun sonunda konuşmacılar, dinleyicilerin I. Oturum ile alakalı sorularını cevaplandırdı. Konferansın I.Oturumu, oturum başkanı Betül KARAVELİOĞLU 'nun değerlendirme konuşması ile sona erdi.

Konferansın II. Oturumu  saat 13.30’da başladı. “Türk Dünyasında Kadın” Sempozyumunun ikinci oturumunun açılışını Gençlik Kolları Başkanı Barış Onur SARGIN başkanlığını ise Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Araştırma görevlisi Ahmet VURGUN yaptı. İlk konuşmacı Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencisi "Türk Kadının İktisadi Hayattaki Rolü" isimli sunumunu yaptı. Kadının iktisadi hayatta geriye çekilmesinin nedenini Istanbul'un fethiyle birlikte Bizans'ın harem usulünun Osmanlı da etkili olmaya başlamasına bağlı olduğunu belirtti.  Daha sonra ikinci konuşmacı Süleyman Orhun ALTIPARMAK "Kadının Negatif Dünyasında Pozitif Ayrımcılık" isimli sunumuna başladı. Süleyman Orhun, Batıdaki kadın algısından bahsetti ve Türkiye’deki “Kadın” sorununun bütün kabineyi erkeklerden kurup, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanını kadın seçerek çözülmeyeceğini belirtti. II.Oturumun ardından konuşmacılar soruları cevaplandırdı. II.Oturum, oturum başkanı Ahmet VURGUN'nun değerlendirme konuşmasının ardından sona ermiştir.

Konferansın III. Oturumu  saat  15.00da  Mustafa Oğuz Yavaşca'nın açılış konuşmasıyla başladı.  Ilk konuşmacı, Nigar TALİBZADE “Azerbaycan Milli Kimliğinde Kadın Faktörü” isimli sunumuna başladı. Nigar TALİBZADE , Azerbaycan'da kadınların siyasi durunu pek iç açıcı olmadığını belirtti. Daha sonra, ikinci konuşmacı Sümeyye KABADAYI “Nene Hatun ve İstiklal Savaşı’nda Kadın Figürü” başlıklı tebliğini sundu. Sümeyye KABADAYI, Nene Hatun'u konu alan video gösterimi ile sunumunu tamamladı. Son konuşmacı, Murat ÖZCAN “ İslam Dünyası'nda Türk Kadını” adlı konuşmasını yaptı.

“Türk Dünyasında Kadın” konulu sempozyumumuz Barış Onur SARGIN'nın ve Doç. Dr. Ebulfeyz SÜLEYMANLI 'nın değerlendirme konuşmaları ile son buldu.