BASIN AÇIKLAMASI VE İMZA KAMPANYASI

22 Şubat 2019

KONU: İSTANBUL’DAKİ STK’LAR DOĞU TÜRKİSTAN’DAKİ TÜRK VE MÜSLÜMANLARA UYGULANAN ÇİN ZULMÜNÜ KINAMAK İÇİN İMZA KAMPANYASI BAŞLATIYOR.

KIYMETLİ BASIN MENSUPLARI

Çin Devleti, Doğu Türkistan’da yaşayan ve çoğunluğu Uygur olmak üzere Kazak, Kırgız ve diğer Müslüman Türk unsurlardan oluşan Doğu Türkistan halkını kitlesel bir biçimde sözde EĞİTİM KAMPLARI’ndatutmaktadır.

Araştırmacılar, yaklaşık olarak bir milyon kişinin yargılama olmaksızın kamplarda tutuklu bulunduğunu tahmin etmektedir. Bu tutuklular katı bir gözetim altında, psikolojik baskılara tabi tutulmakta, ana dillerini, dinlerini ve kültürlerini terk etmeye zorlanmaktadırlar. Kampların dışındaki Müslüman Türk halk ise çok yoğun izleme sistemleri, kontrol noktaları ve kişilerin birbirlerini gözetlemeleri gibi temel insan haklarını alenen ayaklar altına alan yollarla büyük bir baskı altında yaşamaktadırlar.

Birçok Sivil Toplum Kuruluşunun iştirakiyle 23 ŞUBAT.2019 tarihinde İstanbul Beyoğlu ODAKULE önünde saat 12.00’de bir BASIN AÇIKLAMASI yaparak İstanbul’un tüm önemli meydanlarında halkın tepkisini ortaya koyabilmek ve dünyanın dikkatini konunun üzerine çekebilmek amacıyla aynı andaSaat 11.00 de başlayan bir günlük İMZA KAMPANYASI yapılacaktır.

Konunun duyurulması amacıyla aşağıda belirtilen yer ve zamanlarda basın kuruluşunuzun temsilcilerini bekliyoruz.

Saygılarımla

Dr.Cezmi BAYRAM

TÜRK OCAKLARI İSTANBUL ŞUBESİ BAŞKANI

BASIN AÇIKLAMASI İÇİN;